Ervaringen

Sommige van onze vrijwilligers & studenten houden een blog bij of schreven hun mooie ervaringen op. 


 

 

 

Anika, stagiaire Heatherbank 2019

 

 

 

 

Een van onze eerste gesprekken met onze gastmama ging over de levenservaring die we gingen krijgen bij ons verblijf in Zuid-Afrika. Ze vertelde ons dat eens je Zuid-Afrika in je hart hebt, dit voor altijd blijft. En gelijk had ze! Er gaat geen dag voorbij waarbij ik niet aan mijn ervaring daar terugdenk en aan hoe leuk het zou zijn als ik nog eens een keertje terug zou kunnen gaan. Als ik deze ervaring nog eens over zou kunnen doen, dan zou ik dit zeker doen! Deze fantastische ervaring is dan ook mogelijk gemaakt door Amava. Ze hebben ons op voorhand goed voorbereid, ze hebben een enorm gastvrij gastgezin uitgezocht en daarnaast ons goed ondersteund tijdens ons verblijf. Zo was er een ‘local’ die regelmatig kwam horen hoe alles verliep, waren er educatieve uitstappen en nog veel meer. Bedankt Amava en bedankt Zuid-Afrika voor deze prachtige belevenis!


  

 

Hanne, stagiaire Zanethemba 2018

 

 

 

 

 

Wat een ervaring. Opeens stond ik op de luchthaven met een bang hartje. Gelukkig kon ik samen reizen met andere Belgische meisjes die ook bij Amava gastgezinnen verbleven. Uiteindelijk heb ik met de hele bende ook veel plezier beleefd en mooie vriendschappen opgebouwd. Het blijft leuk om onze ervaringen boven te halen samen. Naast de gezellige en avondtuurlijke tripjes in het weekend met de groep, had ik een top gastgezin. Bij Nita kwamen we niets tekort en konden we altijd terecht. Mijn stageplaats voor 3 maanden was de safehaven 'Zanethema'. Deze plaats veroverende mijn hart. Niet alleen werd je hier met open armen ontvangen, maar vormt dit ook een enorme leerschool. Samen met de andere stagiairs/vrijwillgers hebben we prachtige dagen beleefd en doelen bereikt. Respect, initiatief en creativiteit zijn woorden die ik hieraan kan geven. Een hele leerschool, ook op persoonlijk vlak. Bovendien heeft de combinatie van het gastgezin en de stageplaats me zeker de cultuur van Zuid-Afrika laten zien. Kortom, WAT EEN ERVARING. Deze neem ik heel mijn leven met me mee!

 


 

 

 

Sophie, stagiaire Zanethemba 2019

 

 

 

 

Zanethemba was voor mij vooral een prachtige kans om bij te leren. Ik heb echt zoveel bij geleerd, niet alleen over kinderen, sociaal werk of Zuid-Afrika, maar in de korte tijd die ik daar heb doorgebracht, heb ik ook zoveel bijgeleerd over mezelf en ik was nog nooit zo dankbaar! Dankbaar dat ik getuige was van het prachtige werk dat de caregivers elke dag opnieuw met een glimlach volbrengen, dankbaar dat ik hier deel mocht van uitmaken. Dankbaar voor het kleine meisje dat vanaf dag 1 mijn hart heeft gestolen en iedere dag een glimlach op mijn gezicht toverde. Dankbaar dat ik mijn thesis over Zanethemba mocht schrijven en die vol lof heb mogen afwerken en indienen. Enkosi!