Geschiedenis

In 2011 koos Riet resoluut voor een buitenlandse stage tijdens haar opleiding Orthopedagogie. Bij een project voor kinderen en jongeren met een beperking ging ze 3 maand aan de slag. Op het einde van haar stage kwam Stijn (broer) langs en trokken ze nog enkele weken rond. Allebei waren ze onmiddellijk verkocht aan het land, de cultuur, de natuur maar vooral de mensen. Na hun terugkomst besloot de organisatie waarmee Riet haar stage had gedaan, de samenwerking met alle projecten in Port Elizabeth stop te zetten. Beiden vonden ze dit zo erg dat ze besloten het heft in eigen handen te nemen.

 

In 2012 hebben ze een jaar vol voorbereiding gehad. Waren de projecten wel geïnteresseerd? Zijn er mensen hier die naar daar willen? Hoe pakken we dit alles aan? Op al deze vragen kwam een antwoord en in januari 2013 is Amava geboren. Ondertussen is Amava al van verschillende hogescholen een vaste partner voor buitenlandse stages. Ook de vrijwilligers vinden hun weg naar ons om hun werk in Zuid-Afrika te organiseren.


Visie

De projecten waarmee we samen werken, willen we op langdurige termijn ondersteunen. Daarnaast wil Amava samen met de projecten ook enkele nieuwe zaken mee helpen opstarten. Projecten die helpen bij verschillende knelpunten binnen de sociale sector in Zuid-Afrika. We vinden het zeer belangrijk dat we een nauw contact hebben met de projecten. Daarom nemen we ook enkel projecten op in ons aanbod waar we zelf zijn langs geweest.

 

Naar vrijwilligers en studenten toe willen we hen een onvergetelijke ervaring laten beleven. We willen iedereen kennis laten maken met de Afrikaanse cultuur. Dit proberen we te realiseren door ter plaatse verschillende activiteiten aan te bieden, hen te laten logeren bij een gastgezin ...


Missie

Het ondersteunen van de projecten doen we voornamelijk door helpende handen te sturen. Daarnaast geven we ook financiële steun waar we kunnen. We vinden het uitermate belangrijk dat de projecten op zelfstandige basis bestaan. Ze mogen dus niet afhankelijk worden van ons. Wij proberen voor de projecten te sparen zodat ze grotere wensen en noden kunnen bekostigen. Als laatste proberen we samen met hen nieuwe deelwerkingen op te starten.

 

Voor de vrijwilligers en studenten willen we een zo totaal mogelijke begeleiding aanbieden. Wij regelen accommodatie, transport en begeleiding ter plaatse. Ook bij het zoeken naar tickets, verzekering, visum ... staan wij klaar om de vrijwilligers te ondersteunen. We vinden het ook uitermate belangrijk dat de persoon die vaak voor de eerste keer, zo ver weg en zonder familie/vrienden is, een goede ondersteuning ter plaatse krijgt. Daarom kiezen wij er bewust voor om al onze mensen in een gastgezin te plaatsen. Veiligheid en een goed opvangnet is onze prioriteit.


Download
Overzicht donatiegeld
In dit document kan je nagaan hoeveel geld Amava de afgelopen jaren heeft gedoneerd. Per project vind je een overzicht van hoeveel Rand ze per jaar hebben gekregen en aan wat ze dit hebben besteed.
Overzicht Donatiegeld.pdf
Adobe Acrobat document 169.8 KB
Download
Verslag over ons 5 jarig bestaan!
Amava bestaat 5 jaar en daarom hebben we enkele beslissingen, cijfers en toekomstplannen neergeschreven. Veel lees plezier!
Verslag Amava 5 jaar.pdf
Adobe Acrobat document 800.9 KB